Kedves Látogató!

Ha kényelmes, barátságos szállást keres, válassza VENDÉGHÁZUNKAT! A BARÁTKA VENDÉGHÁZBAN 1997 óta négy szoba összkomforttal, meghitt, madárdalos környezetben fogadjuk kedves vendégeinket. 

Házunk a város központjától nem túl távol, műút mellett, a Tisza-tóval párhuzamos utcában, csendes nyugodt környezetben található. Vendégfogadásra alkalmas a családi házunk, szép nagy kerttel, sok virággal, árnyas fákkal övezve.


Mi a tulajdonosok, tavasztól őszig nem lakunk a házban. Egy időben csak egy foglalást fogadunk, így idegenekkel nem találkoznak a házban.

 

A városunk, és környéke gyönyörű, mindenképpen megér egy látogatást.

 

 

A Tisza-tóról:

Az Abádszalóki-öböl a 33 km hosszú 127 km2 felületű Tisza-tó egyik területi egysége. A Kiskörei-tározó az 1973-ban üzembe helyezett Kiskörei Vízlépcső által jött létre, a Tisza folyó visszaduzzasztásával. A mesterségesen létrehozott duzzasztás funkciója a vízbázis képzés, mely akkoriban elsősorban öntözési célokat szolgált. Napjainkban a természetvédelmi és turisztikai hasznosítás vált meghatározóvá.

 

A Tisza-tó a természet csodája. Egyedisége abból adódik, hogy egy időben más-más arcát mutatja az idelátogató, pihenni, kikapcsolódni, élményekben gazdagodni vágyó turistáknak.

 

Egyszerre ad meg mindent a kalandvágynak, a szemnek, az érzékeknek s a gyomornak. A napfényes strand zsibongása, a horgászat, a vízi sportok, a természeti ritkaságok, a kulturális és szórakoztató programok, valamint a helyi gasztronómia felejthetetlen élményt nyújtanak.

 

A hely varázsa, hogy egyszerre nyújt lehetőséget mindazoknak akik az úszás és napozás miatt keresik a vizet, míg mások a csendben horgászhatnak az öblökben, vagy madármegfigyelésen vehetnek részt. Aki kalandosabb programra vágyik, az tehet egy kalandos kenu túrát, vagy felfedezheti a környéket kerékpárral.

 

Különleges a Tisza-tó vízi világa, az Alföld síkságán, a hömpölygő folyó és a tó találkozásánál! Puhafás ártéri erdők, sárgán aranyló homokpartok, holtágak, szigetek, öblök. Madarak százai köröznek a levegőben, és bújnak a nádasokban.

 

A kulturális programok között lehetőség van a népviseletek megismerésére, az Abádszalókon működő babamúzeumnak köszönhetően.